Epoksi neden köpürür? Epokside neden baloncuk oluşur? 

Epoksi reçine karışımları hazırlanırken epoksi reçine ve epoksi reçine sertleştiricisinin karıştırılması esnasında sisteme hava girmesi kaçınılmazdır.  Bu hava, köpük/baloncuk oluşturabilir.  EPOMAX Epoksi Reçineleri özel olarak geliştirilmiş formülleriyle hava kabarcıklarının yaklaşık %95’ini döküm yapıldıktan sonraki 1-2 saat içerisinde kendiliğinden dışarı atarlar.  Buna rağmen oluşabilecek köpük/ baloncukları minimuma indirgemek için;

Karışımı, döküm yapacağınız kaba tek bir yönden dökünüz.

                           
                           
Karışımı hazırlarken çok yüksek hızda karıştırmaktan kaçınınız.

                          

Kullandığınız epoksi reçineye ait kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. 

                         

Kullandığınız epoksi reçine için önerilen maksimum döküm kalınlığını aşmayınız.  Örneğin EPOMAX 102 FUN epoksi reçinesi için 1cm, EPOMAX 405 DEEP epoksi reçinesi için ise 5-7 santimlik döküm kalınlığını aşmayınız.  Arzuladığınız takdirde ideal bekleme süresine uyarak (ayrıntılı bilgi için ürün kılavuzunuzu okuyunuz!) döküm yapmaya devam edebilirsiniz.

                              

Astarsız zemine yapılan döküm veya kaplama işlemlerinde baloncuk oluşabilir. Ahşap, beton vb. gibi emici yüzeyler ile epoksi çalışmaları yapıldığında zemini mutlaka astarlayınız.

                    

Döküm yapmadan önce epoksi reçine karışımınızı 10-15 dakika dinlendiriniz. 

                    

Epoksi reçine için özel olarak üretilen epoksi pigmentlerinin yerine su bazlı boyalar vs. kullanıldığında baloncuk oluşabilir. Ayrıntılı bilgi için “Epoksi reçine hangi boya ile renklendirilir?” başlığına bakabilirsiniz. 

                     

Epoksi reçinenizde baloncuk oluştuysa “Epoksi reçinede oluşan köpük/baloncuk nasıl giderilir?” başlığına bakabilirsiniz.